Каква е съдбата на екипажа на потъналия руски крайцер Москва? Моряци от

...
Каква е съдбата на екипажа на потъналия руски крайцер Москва? Моряци от
Коментари Харесай

Има много ранени. Предимно с отрязани крайници. Какво се е случило с екипажа на Москва?

Каква е ориста на екипажа на потъналия съветски крайцер " Москва "? Моряци от потъналия боен кораб се свързват с околните си и описват своите истории какво всъщност се е случило на 14 април. Роднини на военнослужещи споделят какво знаят. Изповедите противоречат на формалната версия на Кремъл, че екипажът е бил евакуиран преди крайцерът да потъне. Русия твърди, че детонацията на борда е породена от хвърлена цигара, която възпламенила муниции. Украйна твърди, че нейни ракети " Нептун " са поразили крайцера, като тази версия бе доказана и от Съединени американски щати.

" Новая Газета Европа " – без значение издание, основано отвън Русия, разгласява роман на майката на един от военнослужещите, който е бил извикан на работа малко преди началото на войната в Украйна. От изданието удостоверяват, че боецът служи във Военноморските сили на Русия, само че прецизират, че все още не може да бъде несъмнено потвърдено, че е бил на борда на " Москва " по време на детонацията.

Майката споделя, че синът ѝ е оживял и се е свързал с нея на 15 април - ден след детонацията на кораба. 

" Синът ми сподели, че крайцерът е бил ударен откъм сушата, от украинска страна. Има починали, има ранени, има изчезнали. Синът ми се обади, когато им дадоха телефони. Те са оставили документите и персоналните си телефони на борда на крайцера. Той плачеше. Опитвали със свои сили да потушат пожара, откакто корабът е ударен от три ракети " Нептун " (според формалната информация от украинските управляващи ракетите са били две – б.а.). Аз, като майка, дори не знам какви думи да употребявам. Просто съм щастлива, че синът ми се обади и че е жив и здрав ", споделя дамата.

" Ранените са най-вече с откъснати крака, тъй като е имало детонации и детонации на кораба от ударите с ракети. Когато синът ми се обади на 15 април, ми сподели:  " Мамо, в никакъв случай не съм мислил, че в по принцип спокойно време ще се забъркам в такава кланица. Дори няма да ти опиша в детайлности какво видях. Толкова е ужасно ", изяснява дамата.

Според нея медиите в Русия не приказват за случая, тъй като Министерството на защитата не желае да си признае, че крайцерът „ Москва “ е бил изумен от украинските сили.

По-рано публицисти от Радио " Свобода "  откриха обява в съветската обществена мрежа " Одноклассники " за гибелта на 41-годишния мичман от Военноморски сили Иван Вахрушев, който е служил като електротехник. 

Съпругата му Варвара Вахрушева потвърждава пред изданието, че морякът е загинал на " Москва ". Тя споделя, че " командването " я е уведомило за гибелта на мъжа й на 14 април следобяд. Вахрушева споделя, че са изчезнали още 27 членове на екипажа на военния транспортен съд. 

 

Уроженец удмуртского села Нечкино мичман Иван Вахрушев 1980 г.р. служил в 5й боевой елементи крейсера " Москва " и погиб в результате его перехода в подводное състояние
— Necro Mancer (@666_mancer)
Радио " Свобода " обръща внимание и на обява на потребителя Дмийтрий Шкербц в обществената мрежа VK. Мъжът споделя, че синът му Егор Шкребец, който е наборен боец, е разгласен за липсващ след потъването на крайцера.

„ През нощта на 13 против 14 април се случва покруса - беше обявено, че целият екипаж е евакуиран. Това е неистина! Безсрамна и цинична неистина! Синът ми е наборен боец, и, както ми оповестиха командири на крайцера " Москва ", той не е включен в листата на убитите и ранените, а в листата на изчезналите. Редник, наборен боец, който не е трябвало да взе участие в бойните дейности, е в листата на безследно изчезналите ", споделя Шкербц в обявата си.

 

Father of sailor " missing " presumed dead from Flagship claims Russian MOD lied to him about son & events surrounding sinking
Ship`s Cook Yegor Shkrebets isn`t on list of dead yet whereabouts unknown. Dad Dmitry Shkrebets said It`s a lie a blatant & cynical lie!
— Carlos Bayraktar G1VIF
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР